Krämig pastasallad med kyckling & bacon

Räcker iaf till 4-6 personer.


500 g pasta penne

1 stor grillad kyckling (ca 500 gr)

2 pkt bacon

1 purjolök

4 röda paprikor

200 g fetaost


Sås

2 dl crème fraiche

3 dl gräddfil

2½ dl grön pesto

1 tsk salt

1 krm svartpeppar


Koka pastan enligt anvisningarna och låt svalna.

Dela bacon i små bitar, stek dem knapriga & låt bitarna rinna av på ett hushållspapper.

Bena ur och dela kycklingen i små bitar.

Strimla purjolöken, dela paprikan i stavar & dela fetaosten i tärningar.

Blanda ihop ingredienserna till såsen.

Blanda pasta, kyckling, bacon, purjolök, paprika & purjolök. Rör till sist ner såsen och blanda väl.


/Veronika & Theresia


Gyllene pastasås

MOROTSSÅS MED NÖTTER /Gyllene pastasås


4 port.

4 morötter, ca 250 gr
2 dl buljong
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
1 dl riven lagrad ost
1 dl hackade hasselnötter

Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljong. Mixa
morötterna och buljongen till puré.
Blanda i en kastrull: morotsmix, crème fraiche, salt, peppar, timjan och
ost. Låt koka några minuter. Rör ner nötterna.
Servera med nykokt pasta och gärna en grönsallad till.

/Veronika


Dumlekakor



ca 24 stycken

200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st original Dumle...det ligger mååånga i en påse
1 ask Noblesse ( rosa förpackning )

1 Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
2 Låt degen stelna i kylen ca 30 min
3 Dela degen i 24 delar och rulla in en halv Dumle i varje del .
4 Lägg bollarna i bullformar (helst folieformar)
5 Grädda mitt i ugnen i ca 10 min på 200 grader .
6 Ta sedan ut kakorna och lägg en Noblesse på varje så att den smälter.
7 Ställ in dom i kylen tills noblessen stelnar igen .

Äts på egen risk!!

/Veronika


RSS 2.0