Finsmakarfilé för festen



ca 1,6 kl fläskfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk smör

Topping:

1/2 dl mango chutney
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl olivolja
1 dl vispgrädde
2 rödlökar
1/2 dl finhackad slätbladig persilja
1/2 dl finklippt gräslök
3 msk kapris


Gör så här:


Topping:

1, Blanda chutney och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget och vispa gärna med elvisp, under tiden. Dressingen kommer att tjockna efterhand som oljan blandas i. Rör ner grädden.

2, Skala och finhacka löken. Spara lite lökhack, kryddgrönt o kapris till garneringen, blanda ner resten i dressingen. SMaka av med salt och peppar.

3, Putsa fläskfileén fria från hinnor. Salta och peppra runtom, bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsäker form och låt steka klart mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt fileérna vila en stund eller svalna helt. Hit kan du förbereda.

4, Inför serveringen: Skär fileérna i tunna skivor. Lägg upp på fat och lägg toppingen i en rand ovanpå. Servera gärna med en god potatisgratäng till eller till sommarbuffebordet.

Smaklig måltid!
/Theresia


Paj med hallonpannacotta


12 digistivekex
75g smör
1tsk kanel

Fyllning:

3 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
500 g kesella hallon
3-4 dl hallon

Gör så här:

Mixa kex och smör. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24cm i botten. Låt stå i kylen ca 15min. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatteni 5 minuter. Koka upp grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något. Blanda grädde och kesella. Häll det i formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar. Garnera med hallon.

Mumma en varm sommardag! Eller en kall vinterdag...
/Theresia

Citronkyckling med oliver

4portioner

4 kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal o pressad saft av en 1/2 citron
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja

Gör så här:

Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron.

Låt det smaka!
/Theresia

RSS 2.0