Het avokadokräm med nötter



30 gr (ca 1 dl) cashewnötter
1 avocado
1 lime eller ½ citron
2 dl creme fraiche
½ msk brun farin
½ tsk salt
2-3 msk hackad/klippt gräslök

Hacka cashewnötterna.

Skala avokadon.

Pressa saften ur limen.

Ta bort den stora kärnan och mixa fruktköttet tillsammans med lime- eller citronsaften i en liten matberedare eller med mixerstav.

Rör i fraichen.

Smaka av med sambal oelek, farin och salt.

Rör i nötterna och gräslöken.

Servera krämen till grillad fisk, fågel, kött eller grönsaker.

Tack HelenaN för receptet som jag lånat med mig hit!


Jordnötsås till grillat



4 port.

1 dl jordnötter
3 dl gräddfil
1 dl mango chutney
1½ tsk curry
Kayennpeppar efter smak.

Hacka jordnötterna ganska fint blanda sedan med gräddfil, mango chutney och kryddor.

Receptet har jag hittat hos Helena!

Låt stå en stund.

Servera till grillat.

/Veronika


Kreolsk gryta



6 port.

900 g fläskfilé
3 stora eller 6 små starka korvar t ex kabanoss
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
1 burk syltlök, ca 200 g
2 burkar svarta urkärnade oliver
1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
2 röda strimlade paprikor
4-5 dl vispgrädde


Gör så här:
1. Putsa filén och skär i tjocka skivor, bulta dem lätt med handen.
2. Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korven och bryn fläskfiléskivorna. Salta, peppra och krydda med mejram.
Strö över mjölet.
4. Tillsätt syltlöken, oliverna som delats, den hackade gurkan och paprikastrimlorna.
5. Rör i grädden. Det blir gott också med bara 3 dl. Blanda ner korven och koka grytan ca 10 min.
Smaka ev av med spad från syltlöken.

/Veronika


RSS 2.0