Krämig pastasallad med kyckling & bacon
Räcker iaf till 4-6 personer.
500 g pasta penne
1 stor grillad kyckling (ca 500 gr)
2 pkt bacon
1 purjolök
4 röda paprikor
200 g fetaost
Sås
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
2½ dl grön pesto
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna och låt svalna.
Dela bacon i små bitar, stek dem knapriga & låt bitarna rinna av på ett hushållspapper.
Bena ur och dela kycklingen i små bitar.
Strimla purjolöken, dela paprikan i stavar & dela fetaosten i tärningar.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Blanda pasta, kyckling, bacon, purjolök, paprika & purjolök. Rör till sist ner såsen och blanda väl.
/Veronika & Theresia
Gyllene pastasås
MOROTSSÅS MED NÖTTER /Gyllene pastasås
4 port.
4 morötter, ca 250 gr
2 dl buljong
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
1 dl riven lagrad ost
1 dl hackade hasselnötter
Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljong. Mixa
morötterna och buljongen till puré.
Blanda i en kastrull: morotsmix, crème fraiche, salt, peppar, timjan och
ost. Låt koka några minuter. Rör ner nötterna.
Servera med nykokt pasta och gärna en grönsallad till.
/Veronika
Dumlekakor
ca 24 stycken
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st original Dumle...det ligger mååånga i en påse
1 ask Noblesse ( rosa förpackning )
1 Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
2 Låt degen stelna i kylen ca 30 min
3 Dela degen i 24 delar och rulla in en halv Dumle i varje del .
4 Lägg bollarna i bullformar (helst folieformar)
5 Grädda mitt i ugnen i ca 10 min på 200 grader .
6 Ta sedan ut kakorna och lägg en Noblesse på varje så att den smälter.
7 Ställ in dom i kylen tills noblessen stelnar igen .
Äts på egen risk!!
/Veronika