Köttfärslasagne

4-6 portioner

lasagneplattor, gärna fullkorn

500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
1 burk passerade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk basilika

Vitsås:
1 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
salt


Finhacka löken och stek tillsammans med köttfärsen.
Smaksätt med vitlök, kryddor och tillsätt till sist tomat.
Låt färsen puttra på svag värme när du gör såsen.

Smält smör i en kastrull och rör sedan ut mjölet i smöret.
Rör snabbt i mjölken och låt sjuda till såsen blir tjockare.
Smaksätt med lite salt och peppar. Rör sist i osten.

Varva lasagneplattor med köttfärs och vitsås. Börja och avsluta med vitsåsen.
Man kan om man vill avsluta med ett lager riven ost ovanpå det sista lagret med sås.

Gratinera i ugn, 225º i ca 30 minuter. Titta efter vilken tillagningstid dina lasagneplattor kräver.

Servera med en grönsallad.

Smaklig måltid!
/Veronika

RSS 2.0