Pepparkaksmuffins med lingontopping

ca 10-12st
125 g smör
1 1/2 dl råsocker strö
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 msk bakpulver
Topping
100 g naturell färskost
50 g rumstempererat smör
1/2 dl florsocker
1/2 dl rårörda lingon
Garnering
Hela lingon
Mynta
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa smör och socker ca 2min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 minuter.
Blanda mjölet med pepparkakskryddan och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i muffinsformar som gärna placeras i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter. Lår muffinsen kallna på galler.
Rör färskost, smör och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.
Receptet kommer från Allt om mat.
Väldigt juliga och goda!
/Theresia

Kommentarer
Trackback