Pepparkaksmuffins med lingontopping




ca 10-12st


125 g smör
1 1/2 dl råsocker strö
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 msk bakpulver

Topping

100 g naturell färskost
50 g rumstempererat smör
1/2 dl florsocker
1/2 dl rårörda lingon

Garnering

Hela lingon
Mynta

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa smör och socker ca 2min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 minuter.
Blanda mjölet med pepparkakskryddan och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i muffinsformar som gärna placeras i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter. Lår muffinsen kallna på galler.
Rör färskost, smör och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.

Receptet kommer från Allt om mat.

Väldigt juliga och goda!

/Theresia




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0