Hallon och salmiakfarfait



8 pers


300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
1 dl florsocker
1 tsk valniljsocker
50 g maränger grovt krossade
1 msk lakrits strössel


1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.

2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.

3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.

4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.

Mmmm så gott det var kommer verkligen att göra denna efterätt igen.





Smaklig dessert
/ Theresia
   
   
   
   
   
   
   

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ser jätte smarrigt ut!

2011-04-04 @ 21:34:02
URL: http://www.matlustbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0