Festgratäng med kassler



4-5 personer

ca 750 g rotfrukter. t.ex potatis, morötter, palsternacka, rotselleri, kålrot mm
1 gul lök
300 g benfri kassler
1 krm peppar
1 tsk salt
1/2 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
2 tsk rivet citronskal
2 dl riven ost
2 1/2 dl mellangrädde

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva alla rotfrukterna tunt. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Häll bort vattnet och ånga av dem.

Strimla kasslern. Skala och strimla löken. Fräs lök och kassler i lite matfett några minuter.

Blanda rotfrukterna med kassler, lök, det mesta av osten i en eldfast form. Blanda grädden med kryddorna och häll över gratängen och strö resten av osten ovanpå.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills allt fått fin färg och är mjuk.

Smaklig måltid!


/Theresia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0