Chokladfudgekaka
En underbart god kaka som bara smälter i munnen!! Jag säger mmmmmm!
Smet
150 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl socker
1 msk kallt kaffe
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl kakao
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner kaffet, blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner de i smeten, rör om.
Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Min kaka var väldigt lös efter 20 minuter så den fick vara inne lite längre.
Låt kakan svalna
Glasyr
1½ dl grädde
1½ dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad, gärna hög kakaohalt
75 g rumstemp. smör
Gör så här:
Jag fick hälften av glasyren kvar så om man vill kan man göra hälften av satsen!
Blanda alla ingredienser med undantag för smöret i en kastrull
Koka glasyren under omrörning tills den tjocknar och blir blank
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret
Häll glasyren över kakan och låt den svalna.
Servera med tex grädde
/Theresia
den här ser riktigt god ut! Ska jag testa att baka!
/Ia
Min botten är i ugnen nu!
chokladfudgekakan var finfin