Chokladskorpor



ca 40 st
Ugn 225 grader


ca. 1 dl hackad mörk choklad
1/2 dl hackad mandel (inte nödvändigt)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg

 

Hacka chokladen grovt.
Blanda mjöl med bakpulver i en egen skål.
Rör matfett och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt därefter de andra torrvarorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela den i delar (3-4) och rulla dem till längder, lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något.
Grädda i mitten ca 10 min tills de fått lite färg, tag ut plåten och skär i sneda småbitar, efter att de svalnat något.
Sänk värmen till 100 gr och sätt in dem igen på eftertorkning ca 1 tim och 15 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0