Skaldjurspaj á la Smögen
djupfrysta smördegsplattor
1 burk salladskrabba (ca 170 g)
ca 200 g skalade räkor
2-3 hårdkokta ägg
4 dl creme fraiche
2 msk senap
½ dl hackad dill
½ dl bostongurka
Till garnering:
2-3 tomater
gurka
några citronskivor
1. Sätt ugnen på 225º. Tina smördegsplattorna enligt anvisningar förpackningen.
2. Kavla ut smördegsplattorna ganska tunt. Kläd en ugnssäker form med smördegen och jämna till kanten. Vik remsor av aluminiumfolie över kanten så att degen inte glider ner under gräddningen.
3. Grädda smördegen i ugnen tills den har blivit frasig och börjar få färg, ca 10 min. Ta bort folien och grädda ytterligare 8-10 min.
4. Låt smördegsskalet kallna.
5. Låt krabban rinna av. Skala räkorna. Skala äggen och skär dem i klyftor.
6. Blanda crème fraiche med senap, dill och bostongurka.
7. Vänd försiktigt ner skaldjur och ägg i såsen. Spara gärna några räkor till garneringen.
8. Garnera pajen med räkor, dillkvistar, tomatklyftor, gurkskivor och citronskivor.
9. Servera med en grönsallad, eller som en bufférätt.
/Veronika
hm, jag har aldrig gjort paj med smördeg, det har aldrig ens slagit mig. men det kanske man skulle ta och göra, måste ju bli frasigt och gott :) någon smögenröra blir det dock inte för skaldjur går inte alls hem hos mig...