Marängtårta

Detta är en lättbakad favorittårta. Tårtbotten blir krispig av frukostflingor.
Detta behövs till ca 10-12 bitar:
MARÄNG:
3 äggvitor
2½ dl strösocker
3 dl Rice Krispies (frukostflingor)
FYLLNING:
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde
GARNERING:
30 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
Maräng: Sätt på ugnen på 140º. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa ytterligare minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. (Rita mönster på pappret om du vill ha en bestämd form på tårtan) Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar eller gör en likadan maräng till.
Fyllning: Koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i bitar av choklad och smör. Vispa tills allt har smält.
Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen.
Hit kan förberedas dagen innan, förvara då botten med kräm svalt. Den andra torrt framme i köket.
Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad i mikrovågsugn eller i vattenbad. Ringla med en gaffel ett mönster med choklad på marängen.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering. Allra godast blir den om den får stå över natten!
/Theresia
Jag hade missat den här bloggen, ett jättekul initiativ!
kram Annika