Fisksoppa



4 portioner

300 g fiskfile av torsk eller sej
1 msk pressad citronsaft
1 purjolök
3 morötter
2 potatisar, fast sort
ev 1 dl skivad stjälkselleri
1 msk flytande margarin
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1-2 krm timjan
2 msk tomatpure
1 dl frysta ärtor
salt och peppar

Tillbehör:
1 dl creme fraiche
1 krm salt
2 msk hackad dill

Tina fisken om den är fryst. Skär den i bitar och lägg dem på en tallrik. Droppa över citronsaft.
Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva morot, potatis och ev själkselleri.
Värm margarinet i en kastrull. Fräs purjolöken på svag värme några minuter. Lägg i övriga grönsaker och låt dem fräsa med ett par minuter. Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Låt grönsakerna koka knappt mjuka på svag värme under lock, ca 10 minuter.
Blanda under tiden creme fraiche med salt och dill.
Rör ner timjan och tomatpure i soppan. Lägg i fisken och ärtorna. Låt soppan koka 4-5 minuter till.
Smaksätt mer och det behövs.
Servera med creme fraichen och ett gott bröd!

Underbart god soppa!

Smaklig måltid.

Theresia

Kommentarer
Postat av: VeronikaP

Flyttat

2012-02-26 @ 12:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0