Ugnsstekt parmesankyckling



4 port.

 

3 dl cornflakes

1 dl färskriven parmesanost

1 tsk italiensk kryddblandning

1 dl smält smör

4 kycklingfiléer (500-600 gr)

Salt och peppar

 

1.       Ugn 200 grader.

2.       Mixa cornflakes, parmesan och italiensk kryddblandning finkornigt i matberedare.

3.       Krydda kycklingen med salt och peppar.

4.       Doppa kycklingen i smöret och vänd sedan i cornflakesblandningen.

5.       Lägg bitarna i en smord ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 25 min. eller tills kycklingen fått en gyllenbrun stekyta.

Servera med klyftpotatis eller pommes tillsammans med en god sås. Vi hade kall vitlökscréme fraiche och det var jättegott.
En grön sallad är pricken över i.


Denna rätten gjorde vi i sommarstugan för någon vecka sedan. Vi hittade receptet på det Ekologiska Corn Flakespaketet.
/Veronika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0