Pizza
TOMATSÅS
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk torkade örtkryddor (basilika och oregano)
Vitlök
finhackad lök
Fräs löken så att den blir genomskinlig. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och smaksätt efter eget tycke.
Låt puttra runt 10 minuter.
PIZZADEG
5½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 gr smör
2 dl mjölk
Förslag på vad man kan lägga på pizzan:
skinka
salami
ananas
lök
jordnötter
mozarella
riven ost
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
/Veronika
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk torkade örtkryddor (basilika och oregano)
Vitlök
finhackad lök
Fräs löken så att den blir genomskinlig. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och smaksätt efter eget tycke.
Låt puttra runt 10 minuter.
PIZZADEG
5½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 gr smör
2 dl mjölk
Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar.
Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.
Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt.
Förslag på vad man kan lägga på pizzan:
skinka
salami
ananas
lök
jordnötter
mozarella
riven ost
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
/Veronika
Kommentarer
Trackback