Pepparkaksskorpor



ca 40 st

100 g mandelflarn
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker/råsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk mald kanel
2 tsk fintstötta kardemummakärnor
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Rosta mandeln i medelvarm torr stekpanna tills de får fin färg, hacka den grovt.
3. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget ett i taget under vispning.
4. Blanda, bakpulver, vetemjöl och kryddorna i matberedare. 
Blanda ner blandningen i äggvispet. Arbeta ihop till en deg.
5. Ta upp den på mjölat bord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Den blir lite kladdig och ska bara kunna formas till längder.
6. Forma tre längder lika långa som kortsidan på plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta ut längderna och sänk sedan temperaturen till 100°.
Skär genast längderna i sneda skivor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan ner och torka dem ca 1 timme eller tills de är torra. Använd gärna varmluftsugn till torkningen.


Kommentarer
Postat av: Jenny Rydin

De här ska jag prova till jul, lite kul variation till pepparkakorna...

2009-11-04 @ 09:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0