Kreolsk gryta



6 port.

900 g fläskfilé
3 stora eller 6 små starka korvar t ex kabanoss
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
1 burk syltlök, ca 200 g
2 burkar svarta urkärnade oliver
1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
2 röda strimlade paprikor
4-5 dl vispgrädde


Gör så här:
1. Putsa filén och skär i tjocka skivor, bulta dem lätt med handen.
2. Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korven och bryn fläskfiléskivorna. Salta, peppra och krydda med mejram.
Strö över mjölet.
4. Tillsätt syltlöken, oliverna som delats, den hackade gurkan och paprikastrimlorna.
5. Rör i grädden. Det blir gott också med bara 3 dl. Blanda ner korven och koka grytan ca 10 min.
Smaka ev av med spad från syltlöken.

/Veronika


Kommentarer
Postat av: Helena

Det där såg gott ut!

2009-05-26 @ 10:12:01
URL: http://www.helenasmat.blogspot.com
Postat av: Emmas Kök

Jag älskar kreolsk gryta! Det är så gott så gott :)

2009-10-11 @ 18:05:54
URL: http://www.emmaskök.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0