Pepparkaksparfait med krokantströssel

20 person(er) Ingredienser

3 st äggulor
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära, mald
0,5 dl kryddnejlikor, mald
3 dl vispgrädde
3 st äggvitor

Krokant:
0,5 dl sötmandel
0,5 dl strösocker


Tillagning

15 min + 3 timmar i frys.

Serveras i snapsglas som rymmer 1/2 dl. 

1. Skilj äggen och vispa äggvitorna till fast skum.
2. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt kanel, ingefära och nejlikor.
3. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
4. Vänd sist ner äggviteskummet och fyll små glas nästan upp till kanten. Täck och frys 3–5 timmar.
5. Hacka mandeln och smält sockret i en liten stekpanna.
6. Tillsätt mandeln och häll upp på bakplåtspapper. Låt kallna och hacka krokanten.
7. Strö krokanten över parfaiten inför servering och temperera ca 10 min.



Jättegod dessert som jag bjöd på när vi hade uppesittarkväll hemma hos oss. Glömde naturligtvis att fotografera, vi högg in och åt av hjärtans lust! Gott var det!
/Veronika

Kommentarer
Postat av: Tove

Det kan väl inte vara rätt med ½ DL kryddnejlikor? Ska det inte vara tsk?

Åt den på en julfest i torsdags. Mkt god!!!!

2010-12-22 @ 15:53:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0