Squashsoppa
2-3 färska hackade gula lökar
2 squash eller 2-3 zucchini knappt 1 kg
smör/marg
¾ liter svag buljong
ca ½ salt eller örtsalt
¼ tsk timjan
1 dl löst vispad grädde eller crème fraiche
lite peppar
1 dl hackad persilja
cayennepeppar
Skala squash om det behövs, på zucchini brukar det inte behövas.
Klyv den på längden och gröp ur kärnhuset med en tesked och skär i sockerbitsstora kuber.
Fräs lök i smör i en rymlig kastrull och lägg ner squash el zucchini-bitarna.
Slå på buljongen, salta och smula ned lite timjan.
Koka 20 minuter under lock, rör om då och då.
Mixa i matberedare eller med en mixerstav, tills soppan blivit slät.
Rör ev. ner grädde el crème fraiche.
Blanda ner cayennepeppar efter smak och tycke.
Smaka av med salt om det behövs en aning peppar.
Strö sist över rejält med hackad persilja.
/Veronika
lät gott
Så gott!